Home / Aanbod / Psychomotorische therapie

Psychomotorische therapie

Psychomotorische therapie is een ervaringsgerichte behandelvorm.
Psychomotorische therapie wordt vaak afgekort met PMT. Bij psychomotorische therapie (PMT) gaan we niet alleen praten, maar vooral ‘doen’. Door middel van lichaams- en bewegingsgerichte oefeningen onderzoeken en beïnvloeden we binnen de PMT vaste patronen van reageren op onszelf en onze omgeving. Bewustwording van het lichaam als geheel en de wisselwerking tussen het lichaam (voelen) en alle mentale processen (denken) is hierbij van belang.
Wanneer iemand klachten ervaart zoals somberheid, faalangst, onzekerheid of prikkelbaarheid, heeft dit altijd naast een mentale, ook een lichamelijke kant.
Met name voor kinderen ligt bewegen dichtbij hun belevingswereld en PMT biedt op een speelse wijze ingang tot hun binnenwereld, maar PMT is ook toegankelijk voor (jong) volwassenen.

Voor wie? 

Psychomotorische therapie ligt aan de basis van onze trainingen en behandelingen en is beschikbaar voor kinderen tot de 12 jaar met hun ouder(s) of voor het gehele gezin. Bij Flooruit kunnen kinderen en/of ouder(s) in eerste instantie experimenteren met verschillende bewegingsvormen, individueel of in samenspel met elkaar. Hierin komen sterke en minder sterke kanten naar voren, op lichamelijk, emotioneel, cognitief en sociaal vlak. De bewegingssituatie is de oefenplek voor nieuw gedrag. Naast bewegingsgericht wordt er bij Flooruit ook lichaamsgericht gewerkt. Denk hierbij aan ontspanningsoefeningen en oefening met de houding en stevigheid.

Ervaar het zelf maar..

Meer weten of aanmelden? 

Ga naar de pagina contact

Bel of mail gerust.