Home / PMT / Here we go again!

Here we go again!

Na een half jaar met verlof te zijn geweest, was het eergister weer mijn eerste werkdag.
En ik heb het wel een klein beetje onderschat. Niet zo zeer het werken zelf, maar wat een impact het op me heeft. De enorme onbevangenheid van de kinders weer voor me te zien, de strijdlust bij ouders, de intensiteit en emotionele lading van het niet soepel verlopen van een ontwikkeling of opvoeding.
Het maakt indruk op me, in positieve zin.

Ik startte gister met een leeg hoofd en frisse aandacht en wat valt er dan veel te zien! Soms is het nodig om even echt weg te zijn uit het werk, om weer creatief te zijn en objectief te kunnen kijken.

En sommige dingen vergeet je ook even, gelukkig. Ik wil er één ding uit halen..
Zo begon mijn dag met het drie uur lang bellen met een gemeente, die geld heeft voor het ene kind, maar geen potje beschikbaar heeft voor het andere kind. Wanneer het kind in een andere gemeente zou wonen de zorg wel zou krijgen, maar het nu niet krijgt. Alleen vanwege het feit dat hij nou eenmaal in deze gemeente woont.

Maar wat me vooral opvalt, is dat iedereen probeert, om vanuit zijn/haar perspectief, het juiste te doen. En ik, met het werk wat ik doe, alleen maar een stukje (of een heel stuk) meewandel..

Ik trok gister glimlachend de deur van de praktijk achter me dicht. Met enorm veel energie.