Home / PMT / PMT Rosmalen

PMT Rosmalen

Vanaf januari 2018 is praktijk Flooruit in Rosmalen weer geopend na een periode van zwangerschapsverlof. Op dit moment ligt de focus in de praktijk vooral op kinderen vanaf 2 jaar en in de basisschoolleeftijd (tot ongeveer 12 jaar) met uiteenlopende vragen.

Er is meer samenwerking, van observatiebureau’s tot aan gespecialiseerde instellingen. Zo probeert de praktijk op dit moment door middel van korte lijntjes meer mogelijkheden te creëren om intensiever samen te werken, zodat ouders en kinderen direct op de juiste plek terecht komen. De focus is steeds meer bij (jonge) kinderen komen te liggen in combinatie met het werken met de ouder(s).

 

Doen.          Bewegen.           Ervaren.

Waarom komen kinderen en/of ouders bij mijn praktijk en hoe verloopt het verder? 

De vragen waarvoor een kind aangemeld wordt voor psychomotorische therapie zijn heel verschillend. In de meeste gevallen is het zo dat het doen en ervaren beter past bij een kind dan alleen praat-hulp. Door middel van spel, bewegen, oefenopdrachten kan een kind zich in de meeste gevallen beter uiten. Kinderen kunnen al doende leren voelen, uiten, ontdekken wat ze fijn vinden en niet fijn vinden. Hun eigen ik en dan ook in het contact met de ander. Passend bij hun leeftijd en de situatie waar ze op dat moment zijn.

De ouder(s) /verzorger(s) worden in de meeste gevallen betrokken bij de behandeling. Hoe ze worden betrokken, verschilt per ouder, waar de wens ligt.
Alle ouders willen graag fijn contact, positieve interactie met hun kind en hun kind passend stimuleren in hun ontwikkeling. Door middel van de psychomotorische therapie kunnen ouders ook leren. Ouders leren hun kind te stimuleren in zijn/haar ontwikkeling door middel van spel en bewegen en zelf passend en adequaat te reageren in contact en interactie. De ouder(s) kunnen meebewegen thuis en eventueel de vertaling maken naar school en op die manier de tools inzetten om het kind nóg beter te kunnen helpen stapjes te laten zetten in hun ontwikkeling. Soms hebben ouders de vraag om alleen heel even met ze mee te kijken.

Mijn praktijk probeert afgestemd op de hulpvraag, zo kortdurend mogelijk te werken. Maar het verschilt heel erg per kind of ouder hoe het traject er uit ziet. Tijdens een intakegesprek leggen we samen de wensen en mogelijkheden naast elkaar.

Meer weten? Bel of mail gerust. Dit kan via de contact –  pagina.