Home / Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Ik probeer vragen te beantwoorden door zo veel mogelijk uitleg te geven op de website, maar er blijven altijd zinvolle, aanvullende (nog) onbeantwoorde vragen over. Die plaats ik dan hier.

Is er voor kindertherapie/training een verwijzing van de huisarts of een diagnose nodig??

Nee. Als hulpvrager kun je, zonder verwijzing terecht bij FLOORUIT! Of je nou een diagnose hebt of niet, dat maakt niet uit. Ook heeft dit geen verdere invloed op eventuele vergoedingen. FLOORUIT! is er voor diegene die net dat steuntje in de rug nodig hebben om weer verder te kunnen. Of het nou gaat over grote of kleine vragen.

Hoe lang duurt een behandeltraject? ?

Het is wisselend hoe lang een behandeltraject duurt. We proberen maatwerk te leveren en werken graag kortdurend. Echter is het afhankelijk van de hulpvraag en kwaliteiten/kwetsbaarheden van kind (en ouders), hoe lang een traject pmt daadwerkelijk duurt. Dit hangt af van de verschillende fases binnen de therapie (contact/observatiefase, behandelfase en afrondfase) en hoe snel een kind zich vaardigheden eigen kan maken.

Een behandeltraject duurt maximaal een jaar.

 

Heeft FLOORUIT! contact met eerdere of andere betrokken hulpverlening??

FLOORUIT! heeft enkel contact met eerdere of op dit moment andere betrokken hulpverlening wanneer jij als ouder of volwassene hier toestemming voor geeft. Dit geldt ook voor gegevens van en naar verwijzers.

Indien ik een bijeenkomst van een training mis, hoef ik deze dan niet te betalen??

De prijs van een training is een totaalbedrag. Helaas is het niet mogelijk om een gedeelte van het bedrag terug te krijgen.

Let op! Dit geldt niet voor individuele trajecten.

Hoe kan ik weten wanneer er een bepaalde training start??

Je kunt de verschillende data vinden onder het kopje ‘agenda’ op deze site.