Home / Vergoedingen

Vergoedingen

Voor diverse behandelingen bij Flooruit kun je in aanmerking komen voor een vergoeding. Het is belangrijk om voorafgaand (voor aanvang van de training/behandeling) uit te zoeken in hoeverre jij of jouw kind in aanmerking komt voor één van onderstaande vergoedingen.

  • Via zorgverzekeraars.

Voor 2020 zijn de vergoedingen vanuit de zorgverzekeraar bekend gemaakt. Klik op; vergoedingen 2020. 

Tip; Neem voor start van de behandeling contact op met je zorgverzekeraar om te controleren hoe hoog de vergoeding is.

  • Via PGB.

Individuele psychomotorische behandeling voor kinderen tot en met 18 jaar kan betaald worden vanuit het Persoons Gebonden Budget. Het PGB kun je aanvragen voor je kind bij jouw/jullie gemeente. Het betreft PGB voor vaktherapie en valt binnen de Jeugdzorg. Voor ondersteuning bij het aanvragen van PGB, neem gerust contact op.

Let op; Een PGB moet eerst helemaal rond zijn, voordat we starten met de behandeling.

  • Via DBC.

Psychomotorische therapie kan geheel worden vergoed als onderdeel van een Diagnose Behandel Combinatie (DBC). Een DBC kan enkel aangevraagd worden door erkende psychologen, psychotherapeuten, klinisch psychologen en psychiaters. Mocht er een lopende behandeling zijn bij een erkende behandelaar waarbij er een DBC voor het kind is geopend, kan behandeling bij FLOORUIT! worden opgenomen in de lopende DBC. Dit wordt op die wijze verantwoord aan de zorgverzekering.

Mochten er vragen zijn, neem gerust contact op, dan kijken we er samen naar.